ארכון הבוגרים ביה"ס למנהל עסקים

לוח אירועים שנתי

א
ב
ג
ד
ה
ו
ש
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
מרץ 2023
 

ידיעון אפריל 2018

 
בית הספר למנהל עסקים
ארגון הבוגרים   אפריל 2018
האוניברסיטה העברית
הידיעון החודשי של בוגרי מנהל עסקים
הדרך להתעדכן, לעדכן ולחזק את הקשר עם בית הספר וקהילת הבוגרים
דבר הארגון
 

בוגרים יקרים,

סמסטר ב' התחיל אצלנו באירוע חגיגי שהתקיים בלונדון ב 22 במרץ בשיתוף עם ארגון UK Israel Business בנושא תוכנית הביומד. משרד עורכי הדין המפורסם Taylor Wessing אירח לארוחת בוקר אקסקלוסיבית בכירים מתחום הביומד בלונדון. את בית הספר ייצג פרופ' חזי ברנהולץ, יו"ר וועדת ההיגוי של תוכנית הביומד, אשר העביר הרצאה בנושא תעשיית הביו-רפואית בישראל ותוכנית הביומד של בית הספר למנהל עסקים.
פרטים על האירוע

עובדים בארגון גדול ומעוניינים לארח מרצה מאחד מתחומי המחקר שבית הספר עוסק בהם? נשמח לבחון את האופציה ולהיענות לבקשה. נשמח גם לארח אתכם אצלנו להרצאת אורח באחד הקורסים או כהרצאה לבוגרים. למתעניינים

אנו מזכירים לכם כי כחלק ממאמצינו ליצור קהילה שיתופית, הנכם מוזמנים להגיב באתר הבוגרים על הכתבות השונות, להציע הצעות ולהעלות בקשות להרצאות בנושאים המעניינים אתכם.

בנוסף, תוכלו למצוא באתר בית הספר לינק ללוח משרות, מאגר המשרות הכי שוות שאנו מוצאים עבורכם. אתם גם מוזמנים לשלוח למייל שלנו משרות חדשות ואנחנו נפרסם אותן.

ארגון הבוגרים

bsbogrim@mail.huji.ac.il

מהנעשה בבית הספר
 
פינטק

29.4.18
סדנא של מרכז הפינטק בנושא: "טכניקות שיווק ומכירות של מוצרים ושירותים פיננסים"

מרכז הפינטק ע"ש סימה ושלמה גרשון מזמין אתכם להשתתף בסדנא המיועדת למנהלי סטארטאפים, ליזמים, לאנשי מכירות ושיווק. מטרת הסדנא לשפר את יכולת החברות למכור מוצרים ושירותים פיננסים בעולם.

בין מרצים: ראובן בן מנחם- Fundtech, יובל טל- Payoneer, חיים פינטו- בנק הפועלים,
ניר קלאר- BlueVine, רונן אסייא- eTORO, יעל ויזנר לוי-Lemonate , ניר אורן-Facebook.

לפרטים והרשמה לחצו כאן

 
 
big data Analytics

2.5.2018
סמינר שני של ההתמחות Big Data Analytics ושל אינטל

מרצים אורחים:

1. ד"ר אלעד יום-טוב, Microsoft Research.

נושא ההרצאה: Using internet data to improve health and medicine

2. פרופ' עמירם גולדבלום, המחלקה למידול מולקולרי ותרופות במרכז למחקר תרופות באוניברסיטה.

נושא ההרצאה: Discovering sets of good solutions to extremely complex combinatorial problems: applications to drug discoveries

לפרטים והרשמה לחצו כאן

 
 
BioMed

10.5.18
ההרצאה השנתית של ההתמחות לתואר שני MBA בניהול ביו-רפואי- ביומד

מרצה אורח פרופ' רן בליצר, מנהל המחלקה לתכנון מדיניות בריאות במשרד הרופא הראשי בכללית

לפרטים ולהרשמה לחצו כאן

 
 
ההרצאה השנתית בחסות מרכז אספר ליזמות ולחדשנות

17.5.18

התחרות האזורית ליזמים צעירים בישראל

בית הספר יארח את התחרות האזורית ליזמים צעירים בישראל. בין השעות 9:00 – 15:00 יציגו היזמים הצעירים את הפרויקטים שעליהם עמלו במהלך השנה בפני הבאים לתערוכה בין 15:00 – 16:00 יוכרזו שמות הזוכים בארוע חגיגי באולם הסנאט.

הנכם מוזמנים להגיע ולצפות התערוכה המיוחדת הזו.

לפרטים על ארגון יזמים צעירים

חדשות מהעולם האקדמי
 
שיקי לוי

The Effect of Minority Veto Rights on Controller Tunneling

פרופ' ישי יפה, דיקן לשעבר של בית הספר למנהל עסקים פרופסור למימון ובנקאות, אשר שימש כיועץ לבנק ישראל ולרשות לניירות ערך. מחקריו עוסקים בממשל תאגידי, בכלכלות מזרח אסיה וכן, בהיסטוריה פיננסית וכלכלית.

במחקר בשם : The Effect of Minority Veto Rights on Controller Tunneling הוא מתמקד באתגר המרכזי בממשל תאגידי של חברות עם בעלי שליטה שהוא: מניעת תיעול ערך מהחברה אל בעל השליטה". מכיוון שדירקטורים בלתי תלויים וחובות אמונים נחשבים למענה בלתי מספק לבעיה זו, מספר מדינות, ובכללן ישראל, מעניקות לבעלי מניות המיעוט זכויות וטו על עסקאות בעלי שליטה. כדי להעריך את יעילות זכויות אלה אנחנו בוחנים את ההשפעה של תיקון חוק ישראלי משנת 2011 (תיקון 16 לחוק החברות) שמאפשר למיעוט להתנגד לחבילות תגמול של בעלי שליטה ושל קרוביהם. אנחנו מוצאים שהתיקון הגביל, במידה מסוימת, את תגמול נושאי המשרה האלה וככל הנראה הוביל חלק מהם לסיים את כהונתם. ממצאים אלה מלמדים שזכויות וטו של המיעוט עשויות, במקרים מסוימים, להגביל תיעול רווח מהחברה אל בעל השליטה.

לקריאת המאמר

בית הספר בעיתונות
 

פרופ' דן גלאי בדה מרקר: "בכל הזדמנות עסקית יש סיכון- אבל בישראל סובלים מהכחשה כרונית"

העולם מסוכן, אבל גם בעל עסק קטן יכול להיערך לסיכונים העסקיים הצפויים לו - מסבירים פרופ' דן גלאי וחיים כהן, הנשיא והמנכ"ל של האיגוד הישראלי החדש למנהלי סיכונים ■ צ'ק פוינט, למשל, מקבלת מהם צל"ש על ניהול סיכונים נכון; נוחי דנקנר מקבל טר"ש על ההימור הכושל בקרדיט סוויס

להמשך קריאה

ד"ר רננה פרס בגלובס: "פרטיות באינטרנט"

"כשאשליית השליטה בפייסבוק מתפוגגת הסערה האחרונה ברשתות החברתיות הן רק דוגמה לאשליות שאנחנו מוכרים לעצמנו...על מה בדיוק הרעש? חוקרים התנהגותיים מגדירים מושג שנקרא "אשליית השליטה" .

להמשך קריאה

ד"ר קרן בר חוה בדה מרקר : "האתגר של החברות בעידן הדיגיטלי"

" כיום יש צורך להעריך שווי של נכסים לא־מוחשיים, ולכן מאזן ודו"ח רווח והפסד אינם משקפים נאמנה את ערך החברה".

להמשך קריאה

ד"ר קרן בר חוה בדה מרקר: "התיאבון לסיכון של מנהלי הסיכונים"

"מחקר שנערך באחרונה בארה"ב מצא כי מנהלי סיכונים בבנקים ניסו למקסם תשואות, במקום למזער סיכונים מוגזמים"

להמשך קריאה

בוגר שכדאי להכיר
 
גדניאל שנער

דניאל שנער

דניאל שנער גדל בירושלים, בוגר תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים באונ' העברית ותוכנית מנהלים באונ' הרווארד. משמש כיום כמנכ"ל כללטק, חברת השקעות בחברות טכנולוגיה בשלבי צמיחה (זרוע ההשקעות הישראלית של Access Industries).

מאז הקמתה, השקיעה כללטק עשרות מליוני דולרים בכעשר חברות, ביניהן: איירון סורס, זרטו, יוטפו, דינאמיק-יילד, לייטסייבר (שנמכרה בשנה שעברה לפאלו-אלטו נטוורקס) ועוד.

שנער משמש כחבר דירקטוריון בחברות טכנולוגיה בארץ ובחו"ל, ביניהן Rocket Internet, אינקובטור האינטרנט הגדול בעולם, הפועל מברלין.

לפני כחודש יצא לאור ספר הביכורים שלו שמים אדומים. מדובר במותחן ריגול העוסק בעולם סתרים של האקרים ומרגלים, לוחמים וטרוריסטים. הספר יצא לאור לאחר דיונים ממושכים שבסופם קיבל את אישור הצנזורה וּועדת שרים מיוחדת. מיד עם צאתו נכנס לצמרת רשימת רבי המכר בישראל, ונכון לכתיבת שורות אלה עדיין מאכלס את המקום הראשון ברשימה.

לקריאת הראיון

ברכות ואיחולים
 
ברכות ואיחולים

• ברכות לד"ר שרון הורסקי על קבלת מלגת גולדה מאיר, מלגה המחולקת מדי שנה לחברי/ות סגל צעירים, פוסט דוקטורנטים ותלמידי ביה"ס רוטברג מכל רחבי העולם.

• ברכות לקבוצת הסטודנטים לתואר שני בהתמחות של BIG DATA ANALYTICS על זכייתם בפרס ראשון בתחרות בינלאומית של INFORMS (ארגון בינלאומי של חוקרים אקדמיים בתחום חקר ביצועים).

התחרות היתה בנושא ייעול תיק השקעות במטרה להגיע לביצועים הטובים ביותר יחסית לתיק סמן שהוא 500 P&S המבוסס על הסטוריה של 10 שנים.

לתחרות נרשמו 160 קבוצות מכל העולם כאשר 8 מתוכן הגיעו לשלב הסופי אשר התקיים בבולטימור בשבוע שעבר.

8 הקבוצות הללו הגיעו מטורקיה, דרום קוריאה, שוויץ, קולומביה, סרביה, קנדה, ארה"ב וישראל.

כאמור הסטודנטים שלנו: Tom Falk, Stephen Lerner, Adina Marciano, Amir Moshe, Angelina Shor and Zongze Wu זכו במקום ראשון עם פיתוח ייחודי של אלגוריתם השקעות המבוסס על בינה מלאכותית.

תודה לפרופ' ניקול אדלר, ולד"ר לב מוצ'ניק אשר ליוו את הקבוצה לאורך כל הדרך ולפרופ' שיקי לוי על תרומתו להבנת הסטודנטים בתחום המימון.

תמונה של הזוכים

 
Facebook   LinkedIn   YouTube   Facebook
 
להסרה מרשימת התפוצה | לעדכון פרטים