ארכון הבוגרים ביה"ס למנהל עסקים

לוח אירועים שנתי

א
ב
ג
ד
ה
ו
ש
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
מרץ 2023
 

ידיעון יולי 2018

 
בית הספר למנהל עסקים
ארגון הבוגרים   יולי 2018
האוניברסיטה העברית
הידיעון החודשי של בוגרי מנהל עסקים
הדרך להתעדכן, לעדכן ולחזק את הקשר עם בית הספר וקהילת הבוגרים
דבר הארגון
 

בוגרים יקרים,

שנת הלימודים האקדמית הסתיימה, מאות סטודנטים יצאו לתקופת מבחנים ואנו מאחלים להם הצלחה רבה. בוגרים חדשים חגגו בשני טקסים מרשימים את קבלת התואר הראשון והשני. להם אנו מאחלים בהצלחה בהמשך דרכם המקצועית.

ההרשמה לשנת הלימודים האקדמית תשע"ט נמשכת ואנו מזמינים אתכם לחזור לספסל הלימודים ולהשתלב באחת מההתמחויות לתואר שני: מימון ובנקאות (כולל קורסים חדשים בתחום הפינטק), שיווק, התנהגות ארגונית, אסטרטגיה וגם התמחויות בתחום ניהול ביו-רפואי (ביומד - דגש על יזמות), Big Data Analytics, מימון נדל"ן עם הכשרה לשמאות מקרקעין.

השנה החולפת היתה גדושה באירועים מתחומי עניין שונים, שמחנו על השתתפותכם ונשמח לראותכם גם בשנה הבאה.

במהלך הקיץ נמשיך לפרסם עבורכם באתר בית הספר ובדף הפייסבוק משרות, שאנו מוצאים עבורכם. אתם גם מוזמנים לשלוח למייל שלנו משרות חדשות ואנחנו נפרסם אותן.

מאחלים לכולכם חופשת קיץ טובה.

ארגון הבוגרים

bsbogrim@mail.huji.ac.il

אירועים והרצאות חודש יולי
 
BioMed

12.7.18

Meetup בין השעות 17:00 – 19:00 בפקולטה ברחובות.

מפגש במסגרת ההתמחות לתואר שני בניהול ביו-רפואי (BioMed-MBA), בו תחשפו לנושא היזמות בהקשר לתעשיית הביומד ותשמעו ממקור ראשון על אחד מפרוייקטי הסיום של בוגרי ההתמחות.

לחצו להרשמה ומידע נוסף.

 
 
Summer Finance and Accounting

15-17.7.18

כנס בינלאומי: Summer Finance and Accounting Conference.

בכנס בראשותו של פרופ' רוני מיכאלי יוצגו עבודות של חוקרים מובילים מכל העולם.

להרשמה, לתכנית הכנס ולרשימת המרצים לחצו כאן.

מהנעשה בבית הספר
 

• במסגרת ההתמחות לתואר שני בהתנהגות ארגונית התקיימה בחודש יוני 2018 סדנת מחקר בנושא מנהיגות ושינוי. בסדנה השתתפו כעשרים חוקרים מהארץ ומארצות הברית, ממובילי החוקרים בעולם בתחום המנהיגות והשינוי הארגוני. הסדנה כללה שלושה ימי הרצאות ודיונים ומבין הנושאים שנדונו היו האופן בו מנהיגות/ים מנחילות/ים שינויים בארגונים, הקשרים בין סגנון המנהיגות למידת ההצלחה של השינוי, הערכים והתכונות של מנהיגות/ים שיוזמות/ים שינויים, והתהליכים באמצעותם שינויים מתפשטים.


• בחודש יוני התארחה בבית הספר משלחת מניגריה ומגאנה. חברי המשלחות היו נציגים של אוניברסיטאות מובילות שבאו ללמוד מאיתנו מודלים של חדשנות ויזמות ולבחון כיצד ניתן לחזק את הקשר בין הסקטור האקדמי לסקטור העסקי. באירוע הסיום כיבדו אותנו בנוכחותם שגריר ניגריה ושגרירת גאנה בישראל.

חדשות מהעולם האקדמי
 
פרופ רוני מיכאלי

פרופ' רוני מיכאלי, עמית דיקן בבית ספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת קורנל הינו בעל שם עולמי בתחום המימון והבנקאות. מחקריו של פרופ' רוני מיכאלי מתמקדים בנושאים של גיוסי הון, ניגודי אינטרסים בתעשיית ההשקעות הבנקאיות ומדיניות חלוקת רווחים של חברות.

במאמרו Are U.S. Industries Becoming More Concentrated?
טוען פרופ' מיכאלי כי בשני העשורים האחרונים חל גידול ברמת הריכוזיות של למעלה מ 75% מהתעשיות בארה"ב. חברות מתעשיות עם הגידול הרב ביותר ברמות הריכוזיות בשוק המוצרים, נהנו משולי רווחי גדולים יותר, מתשואות עודפות חיוביות ומעסקאות רכישה ומיזוגים רווחיים יותר, עובדה המצביעה על כך שכח שוק הינו מקור ערך חשוב לחברות. המחקר מציג שני גורמים מרכזיים העומדים מאחורי מגמה זו: הראשונה, הינה אכיפה רפויה של רגולציה לגבי הגבלים עסקיים; השנייה, גידול בחסמי כניסה טכנולוגיים. ממצאים אלה תקפים גם כאשר כוללים: חברות פרטיות, גורמים המתייחסים לתחרות זרה כמו גם שימוש במדדים אחרים לריכוזיות. ממצאי המחקר מצביעים על כך שאופי שוקי המוצרים בארה"ב עבר שינוי מבני אשר החליש את התחרות ברוב התעשיות.

לחצו להמשך קריאה.

בית הספר בעיתונות
 

מרכז הפינטק על שם סימה ושלמה גרשון שהוקם השנה בבית הספר, שם לעצמו מטרה לסייע עסקית לחברות סטארט-אם ישראליות בתחום הפינטק, תוך שיפור הידע המקצועי של תעשיית הפינטק בישראל.

לחצו לקריאת הכתבה בדה מרקר

פרופ' אורלי שדה מדברת על מימון המונים במסגרת ארועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית.

לחצו לצפיה בסרטון של אורלי שדה

ברכות ואיחולים

אנו שמחים לברך ארבעה חוקרים חדשים שמצטרפים לסגל בית הספר החל מתשע"ט:

 
שרון אריאלי

Dr. Sharon Arieli received her PhD from the Hebrew University of Jerusalem. Her main research areas are: Creativity- integrating dispositional and situational factors that influence creativity in organizations and facilitate innovation; Culture-studying how cultural mindsets impact creativity in problem solving, and cognitive performance; and Values- exploring the impact of individual-level and cultural-level values on behavior in work settings.

 
 
דר אלישיב וידמן

ד"ר אלישיב וידמן חוזר אל בית הספר לאחר שנתיים של מחקר בבית הספר למנהל עסקים ב- UCLA (Anderson) במחלקה לחשבונאות. תחום המחקר של אלישיב הוא כלכלת אינפורמציה עם יישומים בחשבונאות, ונושא המחקר הנוכחי שלו הוא בחירה אסטרטגית בסיקור חברות על ידי אנליסטים. אלישיב סיים את לימודי הדוקטורט במחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית בהדרכתו של פרופ' מוטי פרי. מצטרף להתמחות במימון וחשבונאות.

 
 
ד׳׳ר דן מרום

ד׳׳ר דן מרום סיים בבית הספר דוקטורט ב ׳מימון המונים׳, בהנחיית פרופ' ישי יפה ופרופ' אורלי שדה. בעשור האחרון עסק בתחום הפינטק בשווקים מגוונים בעולם, החל ממחקר וכתיבה, דרך יזמות וכלה בהשקעות. דן מצטרף להתמחות באסטרטגיה, ילמד קורסים וסמינרים לתלמידי הבוגר.

 
 
דר בנימין עוז

ד"ר בנימין עוז (בני) מצטרף לבית הספר לאחר שנתיים של פוסט דוקטורט באוניברסיטה של אוקלנד, ניו זילנד. את לימודי הדוקטורט סיים בשנת 2016 במחלקה לסטטיסטיקה באוניברסיטה העברית. את עבודת הדוקטורט בנושא "התנהגות אסטרטגית בתורים" כתב תחת הנחייתו של פרופ' משה חביב. תחומי המחקר של בני עוסקים בממשק שבין חקר ביצועים ותורת המשחקים, ובעיקר בניתוח ורגולציה של התנהגות אסטרטגית של לקחות במערכות תורים. תחום מחקר זה מערב נושאים מתורת התורים, כלכלה, תורת המשחקים, הסתברות יישומית ואופטימיזציה. מצטרף להתמחות בחקר ביצועים וילמד קורסים לתלמידי המוסמך.

 
Facebook   LinkedIn   YouTube   Facebook
 
להסרה מרשימת התפוצה | לעדכון פרטים